Πλεύρης και Μπάρκας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο OPEN

Σύγκρουση» στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN είχαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, με αφορμή την εκτέλεση της ποινής ισόβιας κάθειρξης σε ειδεχθή εγκλήματα.

Σχολιάζοντας τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ο κ. Πλεύρης είπε πως «για κάποια εγκλήματα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα βλέπουν το φως της ημέρας. Αυτοί οι προχθεσινοί τα καθίκια δεν με νοιάζει να τα σωφρονίσουν με νοιάζει να τιμωρηθούν. Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια».

Αυτή η δήλωση πυροδότησε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα που επετέθη στο Θάνο Πλεύρη λέγοντας πως «η πολιτική από την οποία προέρχεται ο κ. Πλεύρης υπερασπίζεται την οπλοκατοχή». «Έχει τόσο μυαλό για να καταλάβει τι είπα ως εκεί φτάνει γιατί λέει για οπλοκατοχή, για ισόβια λέω», απάντησε ο κύριος Πλεύρης.

Στη συνέχεια, οι τόνοι κατέβηκαν κάπως στη συζήτηση περί του ποιος είναι αρμόδιος να προτείνει τις επερχόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο περί ειδεχθών εγκλημάτων. «Εγώ σαν πολιτικός και νομικός έχω να σας πω πως ο Ποινικός Κώδικας είναι δουλειά όσων εργάζονται πάνω σε αυτόν», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Μπάρκας και υποστήριξε πως «δεν θα βάλω το ψυχολογικό μου βάρος σε τέτοιου είδους ζητήματα, πρέπει ένας δικαστής και ένας εισαγγελέας να προτείνουν σε εμάς τους πολιτικούς».  «Οι βουλευτές εκλεγόμαστε για να ψηφίζουμε νόμους, όχι για να το παίζουμε “πόντιοι πιλάτοι”», του απάντησε ο κ. Πλεύρης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις