Μακρή: Θα γίνεται τηλεκπαίδευση στους μαθητές που είναι θετικοί

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ξεκαθάρισε πως οι μαθητές που είναι θετικοί μετά τη διενεργεία των self test θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης και δεν θα παίρνουν απουσίες

Συνολικά 613 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν βγει θετικοί κατά την διάρκεια πραγματοποίησης των self test. Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο Open δήλωσε πως σύμφωνα με τους επιστήμονες τα 613 αυτά κρούσματα θα μπορούσαν να μολύνουν 5.000 έως 8.500 ανθρώπους.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της επιστροφής στη δια ζώσης εκπαίδευση συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις ακολούθησε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες», ανέφερε η κ. Μακρή.

Όσον αφορά την εκπαιδευτική διδασκαλία που αναμένεται να ακολουθήσουν οι μαθητές που εντοπίζονται θετικοί στον ιό η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «Τα παιδιά που θα βρεθούν θετικά μπορούν να παρακολουθήσουν με τηλεκπαίδευση συγχρόνως το μάθημα που θα γίνεται δια ζώσης ή να συμμετέχουν στα διαδικτυακά τμήματα. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό διότι δεν ξέρουμε πόσα άτομα θα νοσήσουν».

Η ίδια κατέληξε πως «τα θετικά παιδιά δεν θα πάρουν απουσίες», ενώ αναφερόμενη στο πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις