Ν. ΘΩΜΑΪΔΗΣ: Στις 20.000 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Αττική

 

Στις 20.000 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Αττική, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα από τα λύματα της περιοχής, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως δεν υπάρχει ούτε αύξηση, αλλά ούτε και μείωση, κάτι που όπως τόνισε, «πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί εάν υπάρξει αύξηση, τότε θα σημαίνει ότι η διασπορά έχει ξεφύγει».

Οι περισσότεροι από τους μισούς φορείς κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικοί

Μάλιστα, το ίδιο συνέβη και τον Οκτώβριο, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και έπειτα στην Αθήνα. Έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» γιατί οι περισσότεροι από τους μισούς φορείς κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικοί.  Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των φορέων στην Αττική εκτιμάται στους 20.000.

«Εμείς κάνουμε υπολογισμό προβλεπόμενων φορέων και όχι κρουσμάτων. Υπολογίζουμε από το ιικό φορτίο τόσο συμπτωματικούς, όσο και ασυμπτωματικούς. Ο επιπολασμός που υπολογίζουμε είναι της τάξεως του μισού τα εκατό. Δηλαδή περίπου 20.000 φορείς μόνο στην Αττική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Το άνοιγμα της αγοράς δεν φαίνεται να έχει επιβαρύνει την κατάσταση. Θα περιμένουμε όμως να δούμε και τα στοιχεία στο τέλος της εβδομάδας για να έχουμε πλήρη εικόνα», ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις