Θεοφάνια: Δεκάδες πιστοί κοινώνησαν - Συνωστισμός για τον Αγιασμό έξω από τις εκκλησίες

Δεκάδες είναι τα άτομα που περιμένουν από νωρίς το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς για να πάρουν τον αγιασμό.

Πολλοί από τους πιστούς που θέλουν να κοινωνήσουν περιμένουν έξω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η είσοδος τους επιτρέπεται μόνο αφότου αποχωρήσουν από το ναό κάποιοι άλλοι. Κατά την αναμονή ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας και εδώ σε μερικές περιπτώσεις δεν τηρούνται.

Αυστηρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Κατά τ’ άλλα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας εορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνια και στη Θεσσαλονίκη. Με κλούβα της ΕΛΑΣ, περιπολίες και συστάσεις προς τους πιστούς για την τήρηση των μέτρων τελείται αυτήν την ώρα ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Σε 70 από τις περίπου 250 εκκλησίες της Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνιμη παρουσία αστυνομικών έξω από τον ναό, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας περιπολούν σε όλη την πόλη, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων.

Ουρές τα ξημερώματα στον Άγιο Δημήτριο

Κάποιοι στον Άγιο Δημήτριο έσπευσαν από τα ξημερώματα, με σκοπό να μπουν μέσα και να ανάψουν το κερί τους. Σύμφωνα με το grtimes.gr, ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και έξω από τον κλειδωμένο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ναού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη και αργότερα θα ανοίξουν οι πόρτες για τους πιστούς ώστε να μπορέσουν να πάρουν τον αγιασμό σε μπουκαλάκια. Αργότερα, πάντως, η κίνηση αραίωσε στον κεντρικό ναό της Θεσσαλονίκης.

Προσαγωγές ατόμων που έριξαν τον σταυρό στη θάλασσα

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Άτομα που πρόσκεινται στην ομάδα «Ενωμένοι Μακεδόνες», έφτασαν στη Νέα Παραλία περίπου στις 11 το πρωί και παρά τη σχετική απαγόρευση, προχώρησαν σε ρίψη του Σταυρού στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Ακολούθησε επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ένταση με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για τη ρήψη του Σταυρού. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων.

https://www.youtube.com/watch?v=Xsa-OVhfC5M&feature=emb_titleΚοινώνησαν οι πιστοί στη Μητρόπολη Πειραιώς και άλλους ναούς 

Με μέτρα στις εκκλησίες και συγκεκριμένο αριθμό πιστών γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Πάτρα. Όπως αναφέρει το tempo24.news, ο Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελίστριας ήταν πλήρης, με τους 50 πιστούς που επιτρέπονταν κατά την περίοδο των γιορτών, ήδη από πολύ νωρίς το πρωί. Ίδια ήταν η εικόνα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, με περιπολικό της Αστυνομίας να παρακολουθεί την είσοδο πιστών στον Ναό. Μέσα στην εκκλησία οι πιστοί τηρώντας τα μέτρα και κρατώντας αποστάσεις, παρακολούθησαν την εορταστική Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου.

Στην Αγία Τριάδα, ο ιερέας κοινώνησε τους πιστούς στην είσοδο της Εκκλησίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις