Θεοδωρικάκος: Έκτακτη επιχορήγηση 60 εκ. ευρώ σε δήμους και περιφέρειες

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες να επαναφέρουν εν όψει του δεύτερου lockdown το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 60 εκ. ευρώ στους δήμους και τις περιφέρειες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως δήλωσε, ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ: «Η Αυτοδιοίκηση πρέπει και σε αυτή τη φάση να είναι πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

Βασικός στόχος αυτής της δράσης, είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες, να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες τις δύσκολες στιγμές του δεύτερου lockdown στην χώρα και δρώντας χωρίς κανέναν περιορισμό για την στήριξη τους. Η επιχορήγηση θα γίνει μέσα από την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για το διάστημα του lockdown.

Ο δήμος Καλαμαριάς κάνει το πρώτο βήμα

Ο δήμος Καλαμαριάς κάνει το πρώτο βήμα και βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, ενεργοποιώντας ξανά κοινωνικές υπηρεσίες για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Από σήμερα  και όλες  τις εργάσιμες ημέρες, εκτός Πέμπτης και  ώρες 10.30 έως 15.30, δημότες και κάτοικοι της Καλαμαριάς που χρειάζονται ψυχολογική στήριξη μπορούν να επικοινωνούν με την τηλεφωνική γραμμή 2313 314 508 . Ψυχολόγος του Δήμου, θα τους  παράσχει δωρεάν  συμβουλευτική και ψυχολογική  στήριξη και καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο όπως, συναισθηματικής κατάστασης, άγχους, κατάθλιψης, αντιμετώπισης κρίσεων πανικού κλπ..

Επίσης,  ηλικιωμένα άτομα  και άτομα που  ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες  και χρήζουν μεγαλύτερης προστασίας και ιδιαίτερης περίθαλψης,  μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά,  από Δευτέρα έως και Παρασκευή,  τις ώρες 8.00 έως 14.30,  με τις τηλεφωνικές γραμμές  2323 324 510 και 2313 314 502 , προκειμένου να εξυπηρετούνται (για τις ανάγκες τους, π.χ. έλλειψη φαρμάκων, εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΠΥ κ.α.)»

Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις