Τα νέα μέτρα για τους οίκους ευγηρίας

Τα νέα μέτρα για την προστασία από τον κορονοιό σε οίκους ευγηρίας γνωστοποίησε κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως ανακοίνωσε η κα Μιχαηλίδου θα υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση ύποπτου κρούσματος, καθημερινή θερμομέτρηση κατά την είσοδο και υποχρεωτικό τεστ κορωνοιού για όσους επιστρέφουν από την άδεια, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κάθε δραστηριότητα και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εργαζόμενους.

Παράλληλα έκανε λόγο για αυστηρές προϋποθέσεις για τις εισαγωγές των φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας ενώ πρόσθεσε πως οι ηλικιωμένοι θα τρώνε ξεχωριστά, και θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες.

Για τα μέτρα ατομικής προστασίας θα χορηγούνται μάσκες και γάντια σε όλο το προσωπικό αλλά και τους φιλοξενούμενους, τόνισε προσθέτοντας πως εντατικοποιούνται οι έλεγχοι συμμόρφωσης και θα αυξηθούν τα πρόστιμα.

Η υφυπουργός τόνισε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τους ηλικιωμένους επισημαίνοντας πως «η προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας είναι το πρώτο μας μέλημα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις