Συνεπιμέλεια: Αιχμές των "Ενεργών Μπαμπάδων" για δηλώσεις Τσιάρα

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.  Κωνσταντίνο Τσιάρα απέστειλαν οι "Ενεργοί Μπαμπάδες". Στην επιστολή αυτή παίρνουν θέση σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης  για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου.

 

Του Κώστα Παππά

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει ζητήματα οικογενειακού δικαίου μεταξύ αυτών και το ζήτημα της συνεπιμέλειας. Το ζήτημα αυτό προκάλεσε συζητήσεις στην ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες. Από την πλευρά τους οι "Ενεργοί  Μπαμπάδες" θεωρούν  οτι έφθασε ή ώρα η πολιτεία να προχωρήσει στην ανασύσταση απαρχαιωμένων άρθρων που αφορούν στην επιμέλεια των παιδιών μετά από ένα διαζύγιο.

Στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ενημερώνουν  τον κ. Τσιάρα οτι οι απόψεις που εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή του, για τα ποσοστά των συμμετεχόντων στην δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, είναι ανακριβή και ελλιπή. "Το ποσοστό των συμμετεχόντων που πήρε μέρος στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και στηρίζει τις επερχόμενες αλλαγές, ανέρχεται στο 81,96% ενώ μόνο το 13,13% είναι αντίθετο. Η ίδια η έννοια της Συνεπιμέλειας, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ένα ποσοστό 82% που μεταφράζεται σε 12.211 πραγματικά σχόλια. Είναι εμφανέστατη η διαφορά μεταξύ όσων είναι υπέρ των επερχόμενων αλλαγών και δη της συνεπιμέλειας και του ίσου χρόνου και όσων είναι πολέμιοι αυτών" τονίζουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους προς τον Υπουργό.

Τον καλούν επίσης  να νομοθετήσει με άξονα: "Το ύψιστο συμφέρον των παιδιών μας το οποίο κατοχυρώνεται με την από κοινού εξίσου και αδιαίρετη γονική μέριμνα , τον ίσο χρόνο ανατροφής και την  εναλλασσόμενη κατοικία", όπως υποστηρίζουν στην επιστολή τους.

Μένει να αποδειχθεί αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην νομοθέτηση διατάξεων , οι οποίες θα περιλαμβάνουν  τα αιτήματα των πατεράδων να έχουν   ίσο χρόνο με τα παιδιά τους, όπως και οι μητέρες , καθώς και να έχουν ίσο λόγο στην ανατροφή  τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις