Ανοίγουν τα σχολεία - Έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για τους μαθητές

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα  μετά τις δηλώσεις της Αριστ. Πελώνη

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η επίσημη ανακοίνωση έρχεται μετά τη «βόμβα» από την Αριστοτελία Πελώνη η οποία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν βεβαιότητες. «Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε αρχικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, όμως θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις».

Συγκεκριμένα έντυπα και SMS στο 13033

Οι μαθητές όταν επιστρέψουν στα θρανία θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια βεβαίωση μετακίνησης, την οποία και μπορείτε να κατεβάστε στο κινητό σας και να την εκτυπώσετε από το forma.gov.gr.

Υπάρχει ξεχωριστή βεβαίωση για τον ανήλικο και ενήλικο μαθητή. Αφού ανοίγουν τα Δημοτικά μιλάμε για ανήλικους. Ειδικά αν τα παιδιά πηγαίνουν μόνα στο σχολείο με τα πόδια, ειναι καλό να έχουν την βεβαίωση μαζί τους. Αν βγείτε να τα συνοδέψετε εσείς τότε πρέπει να έχετε στείλει SMS 4 στο 13033.

Αναλυτικά τα έγγραφα:

Τη βεβαίωση του ανήλικου μαθητή μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Τη βεβαίωση του ενήλικου μαθητή μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις