Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία πολλών περιοχών της χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» και των προβλημάτων που προκάλεσαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις

Οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω παγετού καθώς , όπως τονίζεται,οι αποφάσεις πάρθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Θα λειτουργήσουν, όμως, κανονικά οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τόσο στο Ωραιόκαστρο, στον Λαγκαδά και στον δήμο Βόλβης για την εξυπηρέτηση των γονιών.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί των δήμων Νάουσας και Βέροιας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Κλειστά θα μείνουν σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας με βάση ανακοινώσεις των δημάρχων. Λόγω κακοκαιρίας κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Καστοριά, στην Χίο, στην Ξάνθη, τα Γρεβενά, στη Σαμοθράκη, στη Σάμο , στη Χαλκίδα , Φλώρινα , στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο , Κοζάνη.

Στο Κιλκίς, τόσο στον ομώνυμο δήμο, όσο και στον δήμο Παιονίας, τα σχολεία όλων βαθμίδων και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί. Το ίδιο και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπου στους δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Πέλλας δεν θα ανοίξουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί. Στην Πιερία, στους δήμους Δίου- Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού δεν θα λειτουργήσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Στην Ημαθία, θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Από την άλλη, με ανακοινώσεις τους, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης- Συκεών, Πυλαίας- Χορτιάτη, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου, Χαλκηδόνος, Θέρμης και Θερμαϊκού γνωστοποιούν πως τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά διά ζώσης μετά τον καθαρισμό των σχολικών αυλών και με λειτουργία της θέρμανσης ώστε να είναι έτοιμες οι σχολικές αίθουσες να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις Σέρρες, στους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Σερρών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. Στον δήμο Νέας Ζίχνης, η έναρξη του ωραρίου θα γίνει μια ώρα αργότερα από την προκαθορισμένη.

Στον δήμο Κατερίνης θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, αλλά οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά. Στον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 9 το πρωί λόγω του πρωινού παγετού. Το νηπιαγωγείο Παλαιόχωρας θα παραμείνει κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις