Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου

Η κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν μάσκες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δήλωσε αρχικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στην από κοινού συνέντευξη τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Η ίδια έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και την προετοιμασία που έχει γίνει για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα 

«Για να κερδίσουμε τον πόλεμο με την πρωτοφανή, παγκόσμια, υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού χρειάζεται ομαδική δουλειά. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μεταξύ άλλων δήλωσε πως οι εκπαιδευτικοί είναι οι στυλοβάτες της νέας προσπάθειας για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Ο υπουργός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους μαθητές πως θα πρέπει να φοράνε τη μάσκα. Η «κυβέρνηση στηρίζει διαρκώς την Αυτοδιοίκηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Με προϋπολογισμό άνω των 6 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με μάσκες σε όλους τους δήμους της χώρας.

«Έχουν προσληφθεί 5.000 εργαζόμενοι με πλήρες ωράριο και άλλοι περίπου 4.500 με μισό ωράριο ώστε να είναι καθαρά τα σχολεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, διατίθενται 175 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της μεταφοράς των μαθητών, ενώ έγιναν συντηρήσεις στις σχολικές μονάδες με διάθεση 128 εκατ. ευρώ, σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στον «αγώνα δρόμου» που κάνει η αυτοδιοίκηση για να είναι όλα έτοιμα: αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία (απαιτείται 1 εκατ. ευρώ το μήνα).

Από την χρήση μάσκας εξαιρούνται:
  • Κατηγορίες μαθητών που εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Γενικά εξαιρούνται:

  • Παιδιά́ με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς
  • Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό́ ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους
  • Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προβλέπεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό

Περισσότερα σε Ειδήσεις