Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα Κτηματολογικά Γραφεία

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι μετά την κατάργηση των ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κοινού, τα κτηματολογικά γραφεία μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης κορονοιού.

 

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιούνται από σήμερα 20 Απριλίου στα Κτηματολογικά γραφεία, όπως προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο,  σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στα Κτηματολογικά Γραφεία και τα υποκαταστήματά τους σε όλη τη χώρα, αλλά και των πολιτών που προσέρχονται σε αυτά.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (Σ.Ε.ΚΤ.) αναφέρει τα εξής:

''Με την υπ. αριθμ 1308/Β/3.04.2021 Κ.Υ.Α. αποφασίστηκε τα Κτηματολογικά Γραφεία και τα Υποκαταστήματα τους σε όλη της χώρα να δέχονται κοινό χωρίς ραντεβού και κατά παρέκκλιση του τρόπου λειτουργίας οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας, θέτοντας σε απόλυτο κίνδυνο τόσο τους πολίτες όσο και το προσωπικό που υπηρετεί εκεί. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (Σ.Ε.ΚΤ.), από την πρώτη στιγμή έθεσε το ζήτημα αρμοδίως τόσο στην Διοίκηση του Φορέα όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού, που δημιουργούνται στους χώρους εργασίας και την απογοήτευσή του για την έλλειψη αλληλεγγύης και κατανόησης που επιδεικνύεται, στην προσπάθεια του προσωπικού του Ελληνικού Κτηματολογίου να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του.

Με την κατάργηση των ραντεβού, δημιουργήθηκε όλες αυτές τις ημέρες, τεράστιος συνωστισμός με πολίτες και επαγγελματίες να συγχρωτίζονται και να ταλαιπωρούνται σε ατέλειωτες ουρές, στις οποίες κανένα μέτρο προστασίας δεν τηρείται, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από το λιγοστό προσωπικό που υπηρετεί στα γραφεία.

Καλούμε τους αρμοδίους να αποφασίσουν σήμερα κι όλας να πράξουν τα αυτονόητα, επαναφέροντας τα ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των επαγγελματικών ομάδων έπειτα από την διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test), όπως θα γίνεται π.χ. και στα δικαστήρια.

Να μεριμνήσουν για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της υγείας του προσωπικού που υπηρετεί στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, με τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των υπαλλήλων που το επιθυμούν και υπηρετούν στα Κτηματολογικά Γραφεία και τα

Υποκαταστήματά τους αλλά και την κατά προτεραιότητα δυνατότητα δωρεάν προμήθειας αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test) στο σύνολο του προσωπικού.

Μέχρι την επίλυση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, μη έχοντας άλλο τρόπο να προστατεύσουμε τόσο τους πολίτες όσο και το προσωπικό μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία αλλά και στους συναδέλφους μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, με την ομόφωνη απόφαση υπ αριθμόν 472.1-15/04/2021, προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας αρχής γεννωμένης από την Τρίτη, 20/04/2021 από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Ελπίζουμε έως τότε να εισακουστεί η κραυγή αγωνίας μας και να μην χρειαστεί να καταφύγουμε στα ανωτέρω μέτρα.''

Περισσότερα σε Ειδήσεις