Σύψας για κορονοϊό: Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα

«Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την κατάσταση όπως είναι τώρα»

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση το πρωί του Σαββάτου, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, εμφανίστηκε προβληματισμένος για τα κρούσματα ειδικά στην Αττική, τονίζοντας πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αθήνα όπου παρατηρείται «η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση» λέγοντας ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο». Πώς θα το κάνουμε αυτό; «Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την κατάσταση όπως είναι τώρα. Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία πριν είναι αργά».

Ο κ. Σύψας τόνισε πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή θέληση, λέγοντας ότι «δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους». Ξεκαθάρισε όμως προς πάσα κατεύθυνση ότι «υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων, αν χρειαστεί να το πάρουμε».

Αναφερόμενος στα σχολεία είπε: «Είμαι ευχαριστημένος με την κατάσταση. Ο βασικός όγκος των σχολείων λειτουργεί.

Σε σχέση με τα Μέσα Μεταφοράς τόνισε: «Δεν ήταν καλή η κατάσταση, αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια. Ελπίζω να έχουμε πρόοδο».

Κλείνοντας κατέστησε σαφές ότι ο κορονοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό… «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με 2 χρόνια» είπε και έστειλε μήνυμα για το μέλλον λέγοντας πως «μέχρι την Άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα…»

Πηγή: κυβέρνηση.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις