Συνελήφθη από την Interpol ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός

Συνελήφθη στο σπίτι του στο Βέλγιο από άνδρες της Interpol ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός .Θα οδηγηθεί στα βελγικά κρατητήρια και μετά από 48 ώρες θα αποφασίσει δικαστής για την τύχη του.

Λίγο μετά τις 12:30 σήμερα έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Το ένταλμα σε βάρος του είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την ευρωβουλή και κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στην Europol.

Είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του, με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ίδιος ο εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής τουίταρε «μέσα από βελγικό περιπολικό» όπως είπε ο ίδιος. Αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του από το Βέλγιο στην Ελλάδα.

Είμαι σε Βελγικό περιπολικό.Οι κλεφτες,άθεοί και ανθέλληνες με πάνε φυλακή.Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα.Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ #AstraZeneca #Εμβολιο

— Ioannis Lagos (@IoannisLagos3) April 27, 2021

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός που έξι μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου παραμένει ελεύθερος στις Βρυξέλλες εξαιτίας της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Υπενθυμίζεται πως ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μεταβεί στη Νορβηγία, ενώ αναμένονταν η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις