Ν. Κεραμέως: Υποχρεωτικά και στα νηπιαγωγεία τα self test - Πιθανό να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά

Eπιστρέφουν στα θρανία αύριο οι μαθητές όλων των βαθμίδων, με συμμάχους τα εμβόλια και τα self – test. Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων ενώ ξεκαθάρισε ότι τα self test θα γίνονται και στα νηπιαγωγεία, ενώ το ίδιο θα προβλεφθεί και για τους παιδικούς σταθμούς όταν επαναλειτουργήσουν.

Η νέα σχολική χρονιά μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα, ωστόσο αυτό όπως εξήγησε δεν θα συμβεί τον Αύγουστο.

Σε συνέντευξή της στον ANT1 η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στον νέο τρόπο εισαγωγής των φοιτητών, στα σχέδια του υπουργείου για την νέα σχολική χρονιά και για τη δημιουργία νέων πρότυπων σχολείων.

«Αύριο είναι το επόμενο βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα. Αύριο ξεκινάμε εκ νέου με δύο πρόσθετα «εργαλεία»: το κομμάτι των εμβολιασμών και τα self test, που από αύριο το πρωί αξιοποιείται και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια»,.

Σε ότι αφορά την λήξη του σχολικού έτους, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 25 Ιουνίου. Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο».

«Ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση. Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη», σημείωσε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις