Δ. Σαρηγιάννης: Ρίσκο το άνοιγμα των Γυμνασίων, φόβοι για 4900 κρούσματα τον Απρίλιο

Την άποψη ότι θα ήταν καλύτερα να μην ανοίξουν πριν από το Πάσχα ούτε τα Γυμνάσια εξέφρασε μιλώντας στο kedenews.gr o Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

"Δεν είναι πιθανό για μένα να ανοίξουν τα δημοτικά πριν από το Πάσχα. Εγώ θα προτιμούσα να ανοίξουν και τα Γυμνάσια μετά το Πάσχα, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ξαναλέω θα είμαστε σε συνθήκες δύσκολες στο ΕΣΥ και είναι δύσκολο να το ρισκάρεις περαιτέρω. Καταλαβαίνω το ρίσκο για τα Λύκεια γιατί υπάρχει ανάγκη να το ρισκάρεις, να το κάνεις και εκεί που δεν το έχεις ανάγκη; Εγώ θα πρότεινα όχι και το λέω ειλικρινά".

Δίνοντας μας τις προβλέψεις του για την εξέλιξη των κρουσμάτων μας είπε: "Είναι πολύπλοκη η κατάσταση. Οι προβλέψεις για την Ελλάδα είναι οτι  για τις επόμενες εβδομάδες από τις 15 Απριλίου και έπειτα μέχρι 28 Απριλίου θα είμαστε σε μια κατάσταση με κάποιες διακυμάνσεις θα είμαστε στην κορύφωση. Θα υπάρχουν διακυμάνσεις" εκτίμησε ο Καθηγητής.

Φόβοι για 4900 κρούσματα μέχρι τέλος Απριλίου

Είπε επίσης οτι είναι πιθανό μέχρι το τέλος Απριλίου να φθάσουμε και τα 4900 κρούσματα: "Για τον αριθμό δεν μπορούμε να πούμε , γιατί έχει να κάνει με τον αριθμό των τεστ. Αναφέρομαι στα τεστ τα επίσημα και όχι στα self test. Θα μπορούσαμε όμως να φθάσουμε  4900 κρούσματα, δε λέω ότι αυτό θα είναι ο μέσος όρος. Ο μέσος όρος είναι 3500. Μετά βέβαια θα έχουμε αποκλιμάκωση".

Στη μάχη των διασωληνώσεων να συνδράμει ο Ιδιωτικός τομέας

Ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την άποψη οτι δεν θα ήταν το πιο πρόσφορο  μέτρο  η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα.  "Εγώ το βλέπω ωραία σαν πολίτης , αλλά επίσης σαν πολίτης εγώ θα φοβόμουνα τη μετακίνηση αν έβλεπα τα κρούσματα να έχουν ξεφύγει. Γενικά θα πρότεινα να χρησιμοποιήσουμε και τον ιδιωτικό τομέα, γιατί υπάρχει εξαιρετικό πρόβλημα με τον δημόσιο και τις διασωληνώσεις. Σε αυτό τον πανικό εγώ δεν θα έκανα μετακινήσεις. Με την έννοια της προστασίας της οικογένειας".

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις