Πώς πρέπει να χρησιμοποιούν τη μάσκα οι μαθητές - Ποια είναι κατάλληλη

Απαραίτητο εργαλείο πλέον οι μάσκα για τους μαθητές που θα επιστρέψουν στα σχολικά θρανία. Καθίσταται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως. 

Σαφείς οδηγίες για το ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας από τα μικρά παιδιά έδωσε χθες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, που μετείχε στην ενημέρωση.

Προδιαγραφές μάσκας 

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλλου, οι υφασμάτινες μάσκες για τους μικρούς μαθητές θα έχουν δύο μεγέθη. Η πιο μικρή μάσκα θα δοθεί στα μικρά παιδιά, για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και η πιο μεγάλη θα δοθεί στους μεγαλύτερους μαθητές.

Με βάση τις προδιαγραφές, οι μάσκες θα έχουν τουλάχιστον δύο στρώσεις υφάσματος και το ύφασμα θα είναι καλής ποιότητας με πυκνή ύφανση, αλλά λεπτή ίνα έτσι ώστε να είναι πιο καλά ανεκτή, αλλά και πιο αποτελεσματική.

Τι να κάνουν οι μαθητές που φορούν γυαλιά

Την ίδια στιγμή, οδηγίες έδωσε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και στους μαθητές που φορούν γυαλιά και τα οποία θολώνουν όταν χρησιμοποιούμε την μάσκα.

Εφαρμογή

Η καλύτερη εφαρμογή γίνεται με πίεση του ελάσματος στο ύψος της μύτης. «Προφανώς θα υπάρχουν παιδιά τα οποία στην αρχή θα νοιώσουν άβολα. Είναι αναγκαίο στην αρχή της σχολικής χρονιάς να δοθεί έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία για την χρήση της μάσκας και είναι σαφές ότι με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί σχετικά με την χρήση της μάσκας οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά και να εξηγήσουν γιατί είναι απαραίτητη η μάσκα. Το πιο σημαντικό για να έχουμε τα παιδιά με το μέρος μας είναι να απαντήσουμε στις απορίες τους», τόνισε.

Παράλληλα, η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να μάθει το παιδί να φοράει τη μάσκα. «Δεν μπορεί η μαμά να λέει στο παιδί μην βάλεις μάσκα δεν θα μπορείς και η δασκάλα να λέει να βάλει. Άρα όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε και να έχουμε ξεκάθαρα μηνύματα σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες» ανέφερε. Εξέφρασε την αισιοδοξία της λέγοντας ότι στηριζόμαστε στην καλή συνεργασία όλων έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις