Kαταφθάνει στη χώρα μας ψυχρή εισβολή - Έντονα φαινόμενα μέχρι την Τετάρτη

 

Η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία αλλάζουν άρδην το σκηνικό του καιρού από σήμερα στη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή θα υποχωρήσουν σε σχέση με εκείνες του Σαββάτου έως και κατά δέκα βαθμούς κατά τόπους, ενώ ειδικότερα στην Αττική κατά έξι έως επτά βαθμούς σε σχέση με χθες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς επίσης παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Σάκης Αρναούτογλου: Επαναφορά του χειμώνα μέχρι και την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου αυτή η εξέλιξη δεν εμπνέει ανησυχία, δεν είναι κάτι το σημαντικό αλλά η αίσθηση της πτώσης της θερμοκρασίας θα είναι έντονη επειδή το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα θερμό.

Αυτή η επαναφορά του χειμώνα θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη και έπειτα ο καιρός θα μαλακώσει ξανά μέχρι τις 8 με 10 Μαρτίου όπου αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Από πλευράς φαινομένων τώρα οι περιοχές που θα δεχθούν τοπικές βροχές τα επόμενα 24ωρα είναι κυρίως η ανατολική Θεσσαλία και οι Σποράδες καθώς και η κεντρική και δυτική Πελοπόννησος.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η χώρα θα χωριστεί στα δύο με άξονα την οροσειρά της Πίνδου

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας σήμερα (28/2) από τα βόρεια καθώς ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» έχει απλωθεί πάνω από την κεντρική Ευρώπη.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πτώση της θερμοκρασίας, λίγα φαινόμενα και χιόνια στα ορεινά αλλά όχι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Όπως λέει ο κ. Μαρουσάκης η χώρα θα χωριστεί στα δύο με άξονα την οροσειρά της Πίνδου. Δηλαδή, από την Πίνδο και ανατολικότερα θα είναι πιο έντονα αυτά τα φαινόμενα ενώ ανατολικότερα θα συνεχιστεί ο ήπιος καιρός.

Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη με Τετάρτη. Όμως και μετά από αυτό το πέρασμα δεν σημαίνει πώς θα έχουμε καλό καιρός καθώς ο Μάρτιος επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις