Ψεύτικη ανάρτηση ξεσήκωσε τους Ρομά - Επεισόδια σε όλη την χώρα

Μέσα από μια ψεύτικη ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πυροδοτήθηκαν οι αντιδράσεις των Ρομά σε όλη την επικράτεια - Επεισόδια στην Αττική, Πελοπόννησο, Βόλο, Αγρίνιο και Λαμία

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά, Ευθύμη Δημητρίου, όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του 64χρονου από το δικαστήριο Καλαμάτας, μια ψευδής είδηση ότι ο 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, ήταν η αιτία να συγκεντρωθούν εκατοντάδες εξαγριωμένοι Ρομά σε πολλές περιοχές της χώρας και να προκαλέσουν ένα πραγματικό χάος.

Οι Ρομά που βγήκαν στους δρόμους ζητούσαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην πέσει στα «μαλακά» ο 64χρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ όταν διαπίστωσε ότι ο 18χρονος είχε παραβιάσει την ιδιοκτησία του.

Στην περιοχή του Ασπρόπυργου, ομάδα Ρομά απέκλεισε την λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα πυροβολώντας με καραμπίνες και όπλα στον αέρα. Ομάδα Ρομά συγκρούστηκε με άνδρες των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κατάφεραν να διαλύσουν το πλήθος.

Στη Λεωφόρο Αθηνών, μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι φωτιές σε λάστιχα και κάδους σκουπιδιών άναψαν Ρομά ενώ χαρακτηριστικό ήταν ότι έμεινε κλειστή για τρεις ώρες η Εθνική οδός Πατρών- Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, με συνέπεια να δημιουργηθούν ουρές πολλών αυτοκινήτων πολλών χιλιομέτρων.

Επεισόδια στην Λαμία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών μέσων, συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν με σίδερα και πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στον κυκλικό κόμβο στην περιοχή της Έκθεσης Λαμίας. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, δύο αυτοκίνητα δέχθηκαν σοβαρή επίθεση το ένα με πέτρες και το άλλο με σιδερένια λοστάρια με αποτέλεσμα σπασμένα τζάμια και φθορές στο αμάξωμα.

Οι Ρομά επιτέθηκαν και σε άλλα δύο οχήματα πριν διαλυθούν για να αποφύγουν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Κατά τη φυγή τους προκάλεσαν ζημιές στο περίπτερο έναντι του Εφετείου Λαμίας.

Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, άγνωστοι κάλεσαν την πυροσβεστική για δήθεν πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στον οικισμό, ωστόσο όταν μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο δύο πυροσβεστικά οχήματα, συνοδεία περιπολικού, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα και τα τρία οχήματα να υποστούν ζημιές.

Περισσότερα σε Ειδήσεις