Πρώτη μέρα με πολλά παρατράγουδα στις μάσκες

  • Εντάσεις και προβλήματα παρουσιάστηκαν σε διάφορα σχολεία της χώρας, για την χρήση και το μέγεθος της μάσκας
  • Μπορεί οι μάσκες να δόθηκαν έγκαιρα στα σχολεία, όμως τα προβλήματα συνέχισαν να υπάρχουν. Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με τους αρνητές της μάσκας, οι οποίοι, αν και γνώριζαν πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία σε μαθητές που δεν φορούσαν μάσκα, πήγαν μαζί με τα παιδιά τους έως εκεί σε μία προσπάθεια να κάνουν το δικό τους σόου.

    Της Νατάσσας Βουδούρη 

    Δεν έφταναν μόνο αυτά, καθώς όταν μοιράστηκαν οι μάσκες σε μαθητές δημοτικού διαπιστώθηκε πως το μέγεθος ήταν... για ενήλικους.

    Σαλαμίνα

    Ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σαλαμίνας, Νίκος Καλογήρου, μίλησε στην kedenews για την κατάσταση που επικράτησε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Παραλάβαμε τις μάσκες την Κυριακή από ένα πρακτορείο στην Αθήνα. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές έγινε η παράδοση σήμερα το πρωί, καθώς ήρθαν και τα παγουρίνια για τα παιδιά του δημοτικού, τα οποία δεν τα έχουμε μοιράσει ακόμα.»

    Επίσης τόνισε πως πρώτα κάλυψαν τις ανάγκες των μαθητών, καθώς δεν έχουν πάρει μάσκες όλοι οι εκπαιδευτικοί. Πρόσθεσε πως «κατά την επίσκεψή του στα σχολεία του νησιού, οι εκπαιδευτικοί ανέθεσαν τα παράπονά τους για την διάσταση της μάσκας».

    Αγρίνιο

    Σε Δημοτικό Σχολείο στο Αγρινίου, η μάσκα που δόθηκε στους μαθητές ταίριαζε μόνο σε… γίγαντες καθώς και το χρώμα που δόθηκε στα παιδιά ήταν το μαύρο!

    Πατέρας μαθητή της 5ης Δημοτικού μάλιστα την φόρεσε για να δείξει το τεράστιο μέγεθος της, αφού όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, δεν ταιριάζει ούτε στο πρόσωπο του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά τα κουτιά που παρέλαβαν ήταν στα 400 τεμάχια αντί 500 όπως είχαν ενημερώσει.

    Γέρακας

    Με τον δικό της χιουμοριστικό τρόπο σχολίασε την κατάσταση αυτή Διευθύντρια του σχολείου στο Γέρακα.

    Γλυφάδα 

    Στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στην Γλυφάδα σε πολλά παιδιά του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου δόθηκαν μάσκες για ενήλικες ή στην καλύτερη περίπτωση για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Παρά ταύτα όλα τα παιδιά είχαν τις μάσκες τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς είχαν φροντίσει πριν το κράτος να έχουν μάσκες τα παιδιά τους.

    Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι πολλοί δήμαρχοι φοβούμενοι τα... παρατράγουδα είχαν φροντίσει να αγοράσουν μάσκες κάποιες από τις οποίες μοιράστηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα είτε έλλειψης είτε διαφορετικών μεγεθών.

    Αξίζει να αναφερθεί πως το παγουράκι που δόθηκε στους μαθητές δέχεται μόλις 375 ml, δηλαδή ούτε όσο ένα πλαστικό μπουκαλάκι νερού που μπορεί να βρει κανείς σε ένα περίπτερο. Το στόμιο δεν είναι όπως τα κανονικά παγούρια.

    Μάσκες μαθητών δημοτικού μεγέθους XXL

    Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158086868934177&set=a.10151100911149177&type=3&theater

Περισσότερα σε Ειδήσεις