Βρέθηκε προκήρυξη της "Ο.Λ.Α." σε εξωτερικό σκληρό δίσκο 42χρονου

  • Το αρχείο δημιουργήθηκε λίγες ώρες προτού αναρτηθεί η προκήρυξη στο διαδίκτυο
  • Επεξεργάσιμη μορφή της προκήρυξης για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Σ.Ε.Β. από την "Οργάνωση Λαικών Αγωνιστών", εντόπισαν σε εξωτερικό σκληρό δίσκο οι αστυνομικοί.

    Του Γιώργου Σόμπολου 

    Πρόκειται για ένα από τα ευρήματα των αστυνομικών κατά της έρευνες στο σπίτι του 42χρονου άνδρα, πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με ένα ζευγάρι έπειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Κουκάκι, Πετράλωνα και Νέα Ιωνία καθώς υπήρχαν υποψίες οτι σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση "Ο.Λ.Α.".

    Στον εξωτερικό σκληρό δίσκο, οι αστυνομικοί εντόπισαν έγγραφο σε μορφή « PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», για την επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015.

    Αυτό που διαπιστώθηκε, από τις ψηφιακές αναλύσεις, είναι πως το συγκεκριμένο αρχείο δημιουργήθηκε στις 5 Ιανουαρίου και ώρα 21:32.

    Η προκήρυξη αναρτήθηκε στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org» λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 00:46 της 6ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικλης Υπηρεσίας "το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή. Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο".

    Προς το παρόν πάντως, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εαν το κείμενο το έχει γράψει ο 42χρονος, εαν του το έδωσαν για να το "σηκώσει" στο διαδίκτυο ή εαν πρόκειται για ένα αρχείο που βρέθηκε απλώς τυχαία στον εξωτερικό του δίσκο.

    Γιώργος Σόμπολος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις