ΠΟΕΔΗΝ:«Η πιο τραγική ημέρα από την αρχή της πανδημίας» - Ούτε για δείγμα κενή κλίνη ΜΕΘ

 

Ως την «πιο τραγική ημέρα από την αρχή της πανδημίας» χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ τη σημερινή καθώς, όπως αναφέρει, «όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες μέχρι τελευταίας, με αποτέλεσμα να έχουμε τους περισσότερους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ». 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων υπογραμμίζει ότι «σε κάθε νοσοκομείο, δεκάδες ασθενείς με κορονοϊό είναι συνδεδεμένοι με συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου που πολλοί εξ αυτών θα χρειασθούν διασωλήνωση τις επόμενες ώρες, ενώ κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν». Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ευαγγελισμού, που έχει 20 τέτοιους νοσηλευόμενους ασθενείς και δύο διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Όπως επισημαίνει  η ΠΟΕΔΗΝ σε ό,τι αφορά την επιλογή ασθενών για ΜΕΘ, γιος θανόντα από κορονοϊό στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινκ σε επικοινωνία του με την Ομοσπονδία κατήγγειλε ότι «οι γιατροί του έλεγαν να βρει ο ίδιος ΜΕΘ για τον πατέρα του». «Την πρώτη ημέρα της διασωλήνωσης του είπαν ότι είναι 40ος στη λίστα αναμονής και μετά οχτώ ημέρες του είπαν ότι είναι  51ος. Κάθε ημέρα έπεφτε σειρά αντί να ανεβαίνει», καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Παράλληλα τονίστηκε πως «Πέθανε 82χρονη διασωληνωμένη ασθενής στη “Παμμακάριστο” ευρισκόμενη 10 ημέρες σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Και δεκάδες άλλα τέτοια παραδείγματα που αποτυπώνουν την επιλογή περιστατικών για ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια και άλλα κριτήρια.

«Το ζήτημα είναι γιατί να φθάνουμε στο σημείο να επιλέγονται ασθενείς για ΜΕΘ; Ποια είναι τα κριτήρια; Να τα ανακοινώσουν να γνωρίζει ο κόσμος τι τους περιμένει!», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος, ζητώντας εξηγήσεις για «το διαρκές έγκλημα που συντελείται» και επαναδιατυπώνοντας το αίτημα των υγειονομικών «να επιτάξουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ οι διασωληνωμένοι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ :

ΘΡΙΑΣΙΟ: 8 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΝΙΚΑΙΑ: 16 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΕΡΥΘΡΟΣ: Άνοιξε προχθές 10 επί πλέον κλίνες ΜΕΘ φθάνοντας 30 κλίνες. Γέμισαν όλες εν ριπή οφθαλμού και έχει τρεις διασωληνωμένους εκτός.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 4 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

ΕΛΠΙΣ: 4 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

ΛΑΙΚΟ: 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 7 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΤΖΑΝΕΙΟ: 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 9 διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής.

Σε ό,τι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική ανά νοσοκομείο -385 στον αριθμό σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ-, η κατάσταση έχει ως εξής:

ΚΑΤ: 51 κλίνες

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 25 κλίνες

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 κλίνες

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 κλίνες

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 58 κλίνες

ΣΩΤΗΡΙΑ: 84 κλίνες

ΕΛΠΙΣ: 6 κλίνες

ΝΙΜΙΤΣ: 6 κλίνες

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 16 κλίνες

ΕΡΥΘΡΟΣ: 30 κλίνες

ΤΖΑΝΕΙΟ: 10 κλίνες

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 κλίνες

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 κλίνες

ΑΤΤΙΚΟ: 45 κλίνες

Περισσότερα σε Ειδήσεις