Mε το ''καλημέρα σας'' έπεσε η πλατφόρμα για τα voucher των 200 ευρώ

Mε το ''καλημέρα σας'' έπεσε η πλατφόρμα για το πολυαναμενόμενο voucher των 200 ευρώ σε μαθητές και νέους. Αρκετοί φοιτητές που προσπάθησαν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας ήρθαν αντιμέτωποι με προβλήματα.

Σήμερα ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εν λόγω επιχορήγηση. αλλά με το που λειτούργησε η πλατφόρμα, το σύστημα «έπεσε» λόγω αυξημένης ζήτησης.

Πολλοί λοιπόν που προσπάθησαν να κάνουν τη σχετική αίτηση η οποία μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουλίου, έβλεπαν μπροστά τους το γνωστό «error 404». Στη συνέχεια, η πλατφόρμα επανήλθε προσωρινά, ωστόσο οι δυσκολίες συνεχίσθηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η πλατφόρμα ανά διαστήματα «πέφτει» γιατί μπαίνουν χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα και δεν μπορεί το σύστημα να σηκώσει τόσο όγκο επισκεψιμότητας.

Με βάση το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα επιδότησης, οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν 12 Απριλίου - 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους, με την υποχρέωση να διατηρήσουν τον εξοπλισμό και τη ρητή απαγόρευση μεταπώλησής του κατά τη διάρκεια της διετούς εγγύησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στην α’ φάση μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος, καθώς αφορά περιπτώσεις με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις