Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον οδηγό πλατφόρμας

Πώς μπορεί να εκδώσει κάποιος το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αφού έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία του

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να εκδοθεί ήδη από την επόμενη ημέρα χορήγησης της τελευταίας δόσης εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκδίδεται μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr - δηλαδή την ίδια εφαρμογή που χρησιμοποιούμε για να κλείσουμε ραντεβού για εμβολιασμό.

Κατά την είσοδο στην πλατφόρμα ζητούνται:
  • οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet
  • ο ΑΜΚΑ

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδίδεται έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα. Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive ώστε να εξυπηρετηθούν από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οδηγός πλατφόρμας emvolio.gov.gr για το πιστοποιητικό εμβολιασμού:
  • Πότε μπορώ να εκδώσω βεβαίωση εμβολιασμού;

Συνήθως η βεβαίωση εμβολιασμού είναι διαθέσιμη την επόμενη ημέρα από αυτή που έκανε ο πολίτης την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου. Για πιθανούς όμως λόγους καθυστέρησης της ενημέρωσης των συστημάτων, μπορεί το διάστημα αυτό να είναι και μεγαλύτερο. Επομένως προσπαθήστε πάλι σε κάποιες ημέρες.

  • Τι απαιτείται να γνωρίζω για την έκδοση;

Τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ σας.

  • Το όνομά μου στην βεβαίωση εμβολιασμού αναγράφεται μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες;

Επισκεφθείτε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και ζητήστε προσθήκη της λατινικής αναγραφής του ονοματεπώνυμού σας στην βεβαίωση, κατόπιν ραντεβού.

  • Έχω εκδώσει τη βεβαίωση εμβολιασμού μου, που θα την βρω στο gov.gr;

Η βεβαίωση σας βρίσκεται στην θυρίδα σας στο gov.gr στη διαδρομή: Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση / Θυρίδα υπεύθυνων δηλώσεων / εξουσιοδοτήσεων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις