Πιερρακάκης για self test: Εθελοντική και όχι υποχρεωτική η δήλωση των αποτελεσμάτων

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε πως οι πολίτες που θα πραγματοποιούν self test θα δηλώνουν μόνο αν εκείνοι θέλουν εάν είναι θετικοί ή όχι στον κορονοϊό

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι τα μισά ραντεβού για τον εμβολιασμό έχουν κλειστεί μέσα από τα φαρμακεία κι όχι ηλεκτρονικά, είτε μέσω της άυλης συνταγογράφησης ή της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. «Τα φαρμακεία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο» πρόσθεσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, καθώς «ξεκινήσαμε με τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν λιγότερες ψηφιακές δεξιότητες σε σχέση με τους νεότερους».

Ο κ. Πιερρακάκης, δήλωσε πως μετά τη διενέργεια του τεστ, ο πολίτης θα πρέπει να μπει σε μια πλατφόρμα να δηλώσει εάν είναι θετικός, κάτι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πρόσθετο τεστ σε δημόσια δομή. «Υποχρέωση δεν υπάρχει σε αυτό το σύστημα, εθελοντική είναι η λειτουργία του. Δεν υπάρχει κάποια επίπτωση αν κάποιος δεν δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ» υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μάλιστα, σημείωσε ότι στις αρχές Απριλίου θα αρχίσουν να χορηγούνται τα self test.

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για τον έναν χρόνο λειτουργίας του gov.gr όπου οι πολίτες εξυπηρετούνται ψηφιακά και μπορούν να λαμβάνουν έγγραφα και πιστοποιητικά που θέλουν από δημόσιες υπηρεσίες, ενώ ανακοίνωσε και την υποβολή αιτήματος και την εύκολη διάθεση αντιγράφου του ποινικού μητρώου εντός ολίγων ωρών ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr. «Στόχος του υπουργείου είναι κάθε μέρα και μια μικρή αλλαγή» κατέληξε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις