Πέτσας: Υπάρχει σαν σκέψη η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Σε δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως τα αποτελέσματα των μέτρων στην Αττική θα φανούν αυτή την εβδομάδα ενώ υπάρχει σαν σκέψη η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες μένουν, είτε σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία, κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, είτε σε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα.

Ο κ. Πετσας μίλησε και για "πηγές ανησυχίας" σε περιοχές που είχαν ένα ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο το οποίο δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα, όπως είναι η περιοχή των Τρικάλων, η περιοχή της Πιερίας και το κέντρο της Αθήνας.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους». Τέλος, επισήμανε ότι υπάρχει σαν σκέψη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις