Πέτσας: «Έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας»

Τι δήλωσε στο briefing ο Στέλιος Πέτσας - Η πορεία της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες

«Έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς», τόνισε στη διάρκεια του briefing ο Στέλιος Πέτσας δίνοντας στη δημοσιότητα τρία γραφήματα.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για τον κορονοϊό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων. Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά».

Ο κ. Πέτσας έδειξε και τρία διαγράμματα που αποτυπώνουν την πορεία της Ελλάδας σε αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων, σε σχέση με άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό. «Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις