Πέτσας: Δρομολογείται έκτακτη χρηματοδότηση για τους Δήμους λόγω covid-19

 

Έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων, λόγω της οικονομικής καθίζησης που έχουν υποστεί εν μέσω πανδημίας, δρομολογεί η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση , Στέλιος Πέτσας , στη συνεδρίαση  του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπου συμμετείχε  ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ του ΥΠΕΣ και του ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Πέτσας , παραδέχθηκε ότι αρκετοί δήμοι «έχουν υποστεί οικονομική καθίζηση» και γι' αυτό το λόγο, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου , όπως είπε , δρομολογεί έναν νέο κύκλο έκτακτης οικονομικής χρηματοδότησης. Υπενθυμίζοντας ότι το 2020 υπήρξαν « 3 φάσεις στήριξης».

Οι απαραίτητοι πόροι της νέας χρηματοδότησης για το 2021, θα αναζητηθούν από το Αποθεματικό, του οποίου « θα κάνουμε χρήση», δήλωσε ο υπουργός.

Θα υπάρξει σχετική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, πριν καθορισθούν τα κριτήρια χρηματοδότησης για τους δήμους

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Πέτσας, « για τη στήριξη όπως προσδοκώ, θα είμαι σε θέση, μέσα στο Φεβρουάριο να σας πω συγκεκριμένα».

Τέλος , άφησε ανοικτό με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης , επισημαίνοντας τις «παραλλαγές» που επελέγησαν το 2020.

Διαβεβαίωσε ότι επ΄ αυτού θα υπάρξει σχετική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, πριν καθορισθούν τα κριτήρια χρηματοδότησης για τους δήμους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις