Γ. Πατούλης: Προχωρά σταθερά η διανομή τροφίμων σε απόρους

Στη β' φάση η διαδικασία του προγράμματος διανομής τροφίμων 

Η συνέχεια του προγράμματος διανομής τροφίμων μέσω του ΤΕΒΑ σε δικαιούχους στην Αττική αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ Ι. Πασπάλα.

Δηλώσεις Γ. Πατούλη

«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος και παράλληλα διεκδικούμε άλλα περίπου 40 εκ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο την ανακούφιση περισσότερων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

Η πορεία υλοποίησης της β’ φάσης του προγράμματος διανομής τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Αττικής μέσω του ΤΕΒΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ Ι. Πασπάλα.

Στη σχετική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας

Αττικής συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη της Μονάδας Υλοποίησης και Παρακολούθησης πράξεων του Προγράμματος ΤΕΒΑ Ε. Φωτοπούλου και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη, της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Με γρήγορες διαδικασίες ο διαγωνισμός για την απορρόφηση 17 εκατομμυρίων ευρώ

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε πως ξεκίνησε και προχωρά ομαλά η υλοποίηση της β’ φάσης του προγράμματος για την απορρόφηση 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μετά τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος προχώρησε με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

«Μαζί με τις υπηρεσίες μας, τις οποίες ευχαριστώ ιδιαίτερα, κάναμε έναν αγώνα

δρόμου προκειμένου να καταφέρουμε μέσα σε ένα εξάμηνο να ολοκληρώσουμε διαδικασίες που δεν ολοκληρώθηκαν τα 2,5 προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως σε αυτή τη φάση προτεραιότητα είναι να προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να απορροφηθεί μέχρι το τέλος του 2020, όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό, για τους ωφελούμενους.

Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε την Προϊστάμενη Αρχή του ΤΕΒΑ για τη δημιουργία ενός Παρατηρητήριου, μέσω του οποίου θα παρακολουθείται καθημερινά η πορεία υλοποίησης του προγράμματος και παράλληλα θα καταγράφονται τυχόν προβλήματα, προκειμένου να βρίσκονται άμεσα λύσεις και να μην καθυστερεί η διαδικασία.

«Κρίσιμη η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων»

«Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας», ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία του προγράμματος έχω ζητήσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλους όσοι εμπλέκονται την αυστηρή τήρηση των

χρονοδιαγραμμάτων στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Δεν θα επιτρέψω καμία χρονοτριβή. Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40εκ. ευρώ , προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε.

Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με στόχο να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση και θα «τρέξουν» με γρήγορες

διαδικασίες και τα συνοδευτικά μέτρα του προγράμματος, τα οποία συμβάλλουν στην

κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Από την πλευρά του ο κ. Πασπάλας επισήμανε τη σημασία να υλοποιείται το πρόγραμμα με γρήγορους ρυθμούς για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων, που θα ανακουφίσουν σημαντικά ευάλωτους πολίτες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις