Παρενέργειες κορoνοϊού: Διαταραχές στην όσφρηση και στη γεύση

Πολλοί ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό παρουσίασαν νευρολογικές παρενέργειες, όπως απώλεια όσφρησης και γεύσης. Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, μιλώντας στον Alpha 989 και στην εκπομπή «Ραντάρ» εκτίμησε πως ίσως χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν τα νεύρα στην αρχική κατάσταση. 

Συγκεκριμένα οι δηλώσεις: 

«Οι νευρολογικές επιπτώσεις θέλουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να περάσουν. Τα νεύρα έχουν μικρότερη δυνατότητα επανόρθωσης. Κάποιοι θα κάνουν χρόνια για να επανέλθει (πχ όσφρηση και γεύση). Θα είναι όμως λίγα τα περιστατικά», τόνισε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως «Η επιδημία ήρθε για να μείνει αρκετό χρονικό διάστημα. Περιμένουμε το εμβόλιο για να χαλαρώσουμε λίγο. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να βοηθάμε την οικονομική δραστηριότητα».

Για το ζήτημα της τηλεργασίας, τόνισε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα πολλές εργασίες δεν μπορούν να συνεχιστούν μέσω της τηλεργασίας, όπως τα επαγγέλματα του Τουρισμού.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, που αναμένεται να αποφασιστεί στη σημερινή τηλεδιάσκεψη και να ανακοινωθεί αύριο, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «αμφιταλαντεύεται», αν πρέπει να ανοίξουν 7 ή 14 Σεπτεμβρίου και περιμένει να ακούσει τη θέση των παιδιάτρων». Τα βασικά συμπτώματα του ιού είναι ο πυρετός και ο ξηρός βήχας, τόνισε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις