Παράταση του lockdown και αλλαγές στα μέτρα για τα ταξί - Τι θα ισχύσει

Αλλαγές ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τις μετακινήσεις με ταξί

Χαλάρωση των υφιστάμενων μέτρων υπήρξε όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών με ταξί. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από εδώ και στο εξής στο ταξί θα επιτρέπονται δύο επιβάτες πλην του οδηγού έναντι του ενός που ίσχυε μέχρι τώρα.

Πρόκειται για μια αλλαγή που ζητούσε και η ΕΙΝΑΠ μέσα από επιστολή που είχε αποστείλει στις 21 Ιανουάριου στο υπουργείο Υγείας. Στην επιστολή η ΕΙΝΑΠ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εισηγείται προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων να επιτραπεί η επιβίβαση δύο ατόμων της ίδιας οικογένειας σε ένα ταξί για την μεταφορά τους. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού δεν επηρεάζεται από την διαδρομή μέσω αυτοκίνητου, αφού τα άτομα αυτά ανήκουν στην ίδια οικογένεια και διαμένουν στην ίδια οικία».

Η παράταση του lockdown σε όλη την χώρα

Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε η παράταση του lockdown στην χώρα μας για μια ακόμη εβδομάδα όπου θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό Σε Νομό (πλην των εξαιρέσεων)
  • Εξακολουθούν να ισχύουν τα sms και οι έντυπες δηλώσεις
  • Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, βεβαίως με τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Ωστόσο, θα επιτρέπεται η μετακίνηση των φοιτητών προς τον τόπο σπουδών τους μόνο για την απελευθέρωση του μισθώματος τους και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση του ψαρέματος και του κυνηγιού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις