Μονόδρομος η παράταση του lockdown για μια εβδομάδα - Σήμερα οι αποφάσεις

Παράταση αναμένεται να δοθεί στο υφιστάμενο lockdown μέχρι και τις 7 Μαρτίου καθώς πρόκειται για μονόδρομο λένε οι ειδικοί

Μονόδρομος είναι η παράταση του lockdown στην περιφέρεια της Αττικής καθώς όπως αναφέρουν οι ειδικοί το ΕΣΥ πιέζεται σημαντικά. Όπως δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «είναι πολλά τα κρούσματα ακόμα, το Σύστημα Υγείας πιέζεται».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, ο καθηγητής σημείωσε πως δεν θα ήθελε να μπει στη διαδικασία να κάνει εκτιμήσεις για το πόσες μέρες αυτή μπορεί να είναι. Ο κ. Βατόπουλος άφησε, ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα εκτός από την παράταση του lockdown της Αττικής.

Σημείωσε ότι τις τελευταίες μέρες πολλές βρέθηκαν στο «κόκκινο» και έχουμε μια επιδημία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Τα περιοριστικά μέτρα έχουν προφανώς ελαττώσει τα κρούσματα, δεν έχουμε τα μεγέθη που φοβόμασταν ότι θα είχαμε» ανέφερε. «Έχουμε τις μεταλλάξεις του ιού οι οποίες και αυτές εξαπλώνονται και κατά τα φαινόμενα είναι πιο μεταδοτικές και έχουμε και τον εμβολιασμό που προχωράει. Να πούμε και τα καλά», πρόσθεσε.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για την ενδεχόμενη παράταση του lockdown.

Περισσότερα σε Ειδήσεις