Σήμερα οι αποφάσεις για την παράταση του lockdown και τα.. κούλουμα

Όπως φαίνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα το καθεστώς αυστηρού lockdown αναμένεται να συνεχιστεί και για τις επόμενες μέρες

Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για την παράταση του lockdown αλλά και για το θα ισχύσει τελικά την Καθάρα Δευτέρα.

Ενώ πληροφορίες ήθελαν κλειστά τα πάρκα της Αττικής ενόψει Καθαράς Δευτέρας όπως φαίνεται μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Ωστόσο, οι πολίτες οφείλουν να ακολουθήσουν τα υφιστάμενα μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πέταγμα του χαρταετού εντός του δήμου κατοικίας.

Πάντως, στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά για το θέμα.

Μακριά ακόμη από το άνοιγμα

Παρά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη για το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για άνοιγα των δραστηριοτήτων της χώρας από τις 22 Μαρτίου, όπως φαίνεται με την δεδομένη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και έτσι είναι πλέον πολύ πιθανό να εισηγηθούν και νέα παράταση του lockdown ως το τέλος του μήνα.

Όπως είχε δηλώσει χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής πνευμολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Ν. Τζανάκης, μέχρι και τις 20-25 Μαρτίου θα συνεχιστεί ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην χώρα.

Καμία εισήγηση για τα σχολεία

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», είπε στο Star η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που πρόσθεσε ότι στο άνοιγμα θα προηγηθούν τα λύκεια και τα γυμνάσια.

«Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία, θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί», τόνισε, σημειώνοντας πως «είμαστε στην τελική ευθεία».

Περισσότερα σε Ειδήσεις