Παπαθανάσης: Περιορισμένες θα είναι οι λειτουργίες κομμωτηρίων - λιανεμπορίου

Στις 11.00 θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Real Fm σχολίασε τον τρόπο ανοίγματος των κομμωτηρίων και του λιανεμπορίου. Μάλιστα, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως αναμένεται να ανοίξουν με «περιορισμένες δραστηριότητες» και αυστηρότερα μέτρα.

Όσον αφορά «το click away», ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης δεν ξεκαθάρισε ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο δήλωσε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα.

Ειδικότερα, το μέτρο προϋποθέτει πως ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας και έκδοσης του σχετικού παραστατικού αγοράς με το οποίο μάλιστα ανά χείρας θα πηγαίνει ο καταναλωτής στο φυσικό κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν. Εφόσον γίνεται αυτό δεν θα επιτρέπεται στους καταναλωτές η είσοδος τους στο καταστήματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο για την αυξημένη πίεση που αντιμετωπίζουν οι ΜΕΘ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πως το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει με μικρά και σταθερά βήματα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις