Πάνω από 80 υγειονομικοί θετικοί στον ιό - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στο προσωπικό των νοσοκομείων, αφού από τις αρχές του μήνα 88 υγειονομικοί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό.

Εξήντα εξ αυτών είναι ασυμπτωματικοί, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του ιού στα νοσοκομεία. Μεγάλος αριθμός εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο ή υποπτο κρούσμα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, νέα περιστατικά έχουμε

1 στο νοσ. Γιαννιτσών, 1 στο νοσ. Μυτιλήνης, 5 στο νοσοκομείο της Νίκαιας και 2 στο νοσ. Μεταξά.

Τι συμβαίνει με τα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε κάποια από τα προαναφερθέντα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί μετά από άδεια δούλευαν κανονικά έως την έκδοση του αποτελέσματος. Μάλιστα, από τους ασυμπτωματικούς υγειονομικούς, υπάρχει μια κατηγορία που βγήκε το πρώτο τεστ θετικό. Επαναλήφθηκε και το δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικό. Αυτά τα περιστατικά θεωρούνται αρνητικά και δεν ιχνηλατούνται οι επαφές τους. Όμως μεσολαβούν έως και τέσσερις ημέρες από την έκδοση του πρώτου τεστ έως το αποτέλεσμα του δεύτερου και μπορεί εν τω μεταξύ να ξεπέρασαν τη νόσο με δεδομένο ότι ήταν ασυμπτωματικοί (π.χ. γιατρός στο κ.υ. Ναυπάκτου).

Περισσότερα σε Ειδήσεις