Πανεπιστήμια: Φύλαξη από σεκιούριτι και κάρτα εισόδου

Νέα μέτρα φύλαξης - Σύσκεψη πρωθυπουργού με τους πρυτάνεις και το υπουργείο Παιδείας

Ύστερα από την επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακοινώνεις των νέων μέτρων για την φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων.

Τηλεδιάσκεψη 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων αλλά και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. Κατά τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 αναμένεται να συζητηθούν τα νέα μέτρα για την «οχύρωση» των πανεπιστημίων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες επιθέσεις, αλλά και για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ακαδημαϊκών δρώμενων που λαμβάνουν χώρα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Νέο σχέδιο φύλαξης 

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», έχουν πέσει στο τραπέζι η κάρτα εισόδου με τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων ελέγχου της εισόδου αλλά και η ανάθεση φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Τα μέτρα αυτά, που πιθανόν να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα, θα λειτουργήσουν, όπως αναφέρεται, ενισχυτικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις