Πανελλαδικές εξετάσεις: Οδηγός υποστήριξης μαθητών και γονέων από το 2ο ΚΕΣΥ Πειραιά

Για την πρωτοβουλία του 2ου ΚΕΣΥ μίλησε στο kedenews.gr η Έφη Ηλιοπούλου, προϊσταμένη του Κέντρου και διδάκτορας Οπτικού Αλφαβητισμού και Ενταξιακής Πολιτικής.

«Το 2ο ΚΕΣΥ Πειραιά με υψηλό αίσθημα ευθύνης, βάσει του θεσμικού του ρόλου ως Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, αντιλαμβανόμενο το συγκυριακό φαινόμενο της πανδημίας που είναι πρωτόγνωρο για όλους μας, θέλησε να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τους μαθητές της 3ης Λυκείου.

Η τηλεκπαίδευση και το καινούργιο στιλ εκπαίδευσης είναι πρωτόγνωρο για όλους. Υπό αυτή την έννοια σκεφτήκαμε ερωτήματα, έναν εσωτερικό διάλογο, τη φωνή της επικριτικότητας και πώς θα μπορούσε να δοθεί μια εναλλακτική λύση, ώστε τα παιδιά να υποστηριχθούν συναισθηματικά.

Να ενισχυθεί η ψυχική τους ανθεκτικότητα και να καλλιεργηθούν δεξιότητες μεταγνωστικές, με την έννοια ότι μπορεί να προσαρμόζομαι κάτω από κάθε κατάσταση. Όλα αυτά για μας αποτελούν εφόδιο υγιούς προσωπικότητας για την περαιτέρω κοινωνική ανέλιξή τους σε μια κοινωνία συμπεριληπτική και αλληλέγγυα».

Στη συνέχεια η κ. Ηλιοπούλου πρόσθεσε: «Μέσα από τον συγκεκριμένο οδηγό υπογραμμίζεται ο ρόλος της οικογένειας. Ο ρόλος της οικογένειας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Και βάσει του Συντάγματος, η οικογένεια είναι το βασικό κύτταρο πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η εξέλιξη ενός μαθητή και θελήσαμε να το συμπεριλάβουμε ώστε να μπορέσει να κατανοήσει και να υποστηρίξει τους μαθητές εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων».

«Καθένας είναι μοναδικός»

Η προϊσταμένη του 2ου Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Πειραιά παράλληλα σημείωσε: «Εκεί που θα ήθελα να μείνω είναι ότι ο καθένας είναι μοναδικός, υπό την έννοια ότι κάθε άνθρωπος έχει τα δυνατά του σημεία και τα δικά του ταλέντα και δεν ευχηθήκαμε απλά "καλή επιτυχία" στις εξετάσεις, ευχηθήκαμε "καλή επιτυχία στη ζωή"».

Τον χρήσιμο οδηγό υποστήριξης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους μπορείτε να τον βρείτε στο σάιτ του 2ου ΚΕΣΥ Πειραιά ή να τον κατεβάσετε από εδώ.

Περισσότερα σε Εκπαίδευση