Κορονοϊός: Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για νοσούντες

Σε συνέντευξη της η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ λόγω του κορονοϊού.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας - Πειραιά, ανέφερε στην συνέντευξη της πως 580 άτομα με κορονοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας με τον μέσο όρο ηλικίας στις ΜΕΘ να ανέρχεται στα 68 έτη, ενώ υπάρχουν και νέοι άνθρωποι 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των περασμένων 15 ημερών, και αρχές Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις