Μ. Παγώνη: Ηλικιακό όριο για το εμβόλιο της AstraZeneca 

 

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη είπε πως στη χώρα μας θα μπει  ηλικιακό όριο για το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς, ωστόσο, να μιλήσει για συγκεκριμένη ηλικία στην οποία θα τεθεί το όριο.

Η Ελλάδα θα ακολουθήσει τις υπόλοιπες χώρες που έχουν «μπλοκάρει» το εμβόλιο της AstraZeneca για τους πολίτες άνω των 65 ετών, τόνισε η κα Παγώνη μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Ιταλία αποφάσισαν να μην χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca στους πολίτες άνω των 65 ετών, ενώ το Βέλγιο μείωσε και άλλο το ηλικιακό όριο θέτοντάς το στα 55 έτη.

Αναφερόμενη στις πέντε χώρες που δεν προκρίνουν τον εμβολιασμό για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, διασαφηνίζει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σχετικές μελέτες είναι πολύ μικρές σε δείγμα. «Στην Ελλάδα προς το παρόν λέμε ότι θα το κάνουμε, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως θα υπάρχουν και περισσότερα διαθέσιμα στοιχεία όταν θα χρειαστεί να ληφθεί η απόφαση.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει ότι είναι καίριας σημασίας η ενίσχυση με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων εμβολιασμού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις