Παγώνη για εμβόλια: «Έχουμε αρχίσει να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας»

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε πως σε περίπου 15 μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα του συνωστισμού που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στα καταστήματα λιανεμπορίου

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» δήλωσε για τα εμβόλια πως «έχουμε αρχίσει να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας», αναφερόμενη στις καθυστερήσεις των παραδόσεων που φέρει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό της χώρας.

Παράλληλα, η ίδια εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού που παρουσιάζονται τις τελευταίες μέρες στα καταστήματα λιανεμπορίου μετά την χαλάρωση των μέτρων

Μάλιστα, τόνισε πως «θα πρέπει να αυξηθούν τα τεστ, δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να γίνει καλή ιχνηλάτηση. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις 30-35 χιλιάδες τεστ, γιατί τώρα ανοίγουμε σταδιακά και δεν θέλουμε να φτάσουμε τα χάλια της Ευρώπης και της Αμερικής».

Όσον αφορά τα δωρεάν τεστ η κ. Παγώνη ανέφερε πως «υπάρχει επιφυλακτικότητα, υπάρχει φόβος σχετικά με τα τεστ. Εμείς κάνουμε συχνά τεστ, παρότι έχουμε κάνει εμβόλιο αλλά απαιτούνται 15 ημέρες, γιατί μπορεί να νοσήσεις. Υπάρχει ένας λόγος: φοβούνται μήπως είναι θετικοί. Είναι ο στιγματισμός και ο φόβος του ότι δεν θα ήθελα να είμαι. Δεν έχουμε ξεπεράσει πολλά πράγματα».

Οι υφασμάτινες μάσκες

Η κ. Παγώνη τοποθετήθηκε και σχετικά με τις υφασμάτινες μάσκες δηλώνοντας πως «αυτές που μοιράστηκαν στα σχολεία πέρασαν από επιτροπή, ελέγχθηκαν και είδαν τα στρώματα που πρέπει να υπάρχουν στο ύφασμα και τις έστειλαν. Επειδή το θέμα το ξεκίνησε η Γαλλία, ο ΠΟΥ είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις υφασμάτινες μάσκες. Είναι ασφαλείς. Αν υπάρχουν αυτοσχέδιες μάσκες, μπορεί να μην είναι σωστές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να αλλάζουν δύο φορές τη μέρα και πρέπει πλένονται και να σιδερώνονται. Τα ΜΜΜ χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Είναι δύσκολος παράγοντας, δεν είναι εύκολο να τον ελέγξεις. Χρειάζονται περισσότερα λεωφορεία και δρομολόγια μετρό», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις