Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00

Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη: «Αν χρειαστεί θα μπορούσε να υπάρξει και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00.»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εάν χρειαστεί θα πρέπει να εφαρμοστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά υπογράμμισε, παράλληλα, πως υπάρχει μεγάλη διασπορά στο κέντρο της Αθήνας ενώ πρέπει να «προσέξουμε τον αριθμό των διασωληνωμένων».

Ο συνωστισμός στις πλατείες

Την ίδια ώρα, η κ. Παγώνη ανέφερε πως τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες και οι συγκεντρωμένοι ούτε φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις.

«Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις, υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε η ίδια, συμπληρώνοντας πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ.

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν και κορονοϊό και γρίπη διότι το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτει και για αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου -πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και σιγά – σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις