Χωρίς νερό και ρεύμα ο Δήμος Ωρωπού - SOS απο τον Δήμαρχο Ωρωπού- Απεγκλωβίστηκε έγκυος

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε να κηρυχτεί ο Δήμος Ωρωπού, ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης. Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο χωρίς νερό και ρεύμα το 70% της περιοχής.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης με τον Δήμαρχο Ωρωπού επικοινώνησε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ο κ. Πέτσας και ο Υποστράτηγος του Στρατού, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν οτι  εστάλησαν μηχανήματα του Στρατού στο Μικροχώρι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η έλλειψη ρευματοδότησης προκάλεσε διακοπή υδροδότησης για 48 ώρες στο 70% του Δήμου. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, περιέγραψε με ζοφερότητα  την κατάσταση που επικρατεί ''Η κατάσταση στο μισό Δήμο είναι τραγική. Έχουμε περιοχές που εδώ και δύο ημέρες δεν έχουν καθόλου ρεύμα. Η Ιπποκράτειος Πολιτεία δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε νερό. Το ίδιο οι Αφίδνες, η Μαλακάσα και το Πολυδένδρι και μέρος του Καπανδριτίου. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα μας είναι οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας. Από εκεί υδρεύεται το 70% του Δήμου Ωρωπού. Από την Δευτέρα οι γεωτρήσεις δεν έχουν ρεύμα. Από την Δευτέρα το μεσημέρι το 70% του Δήμου Ωρωπού δεν έχει ούτε νερό'', ενώ τόνισε πως παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσο απο τον Δήμο όσο και απο τους εργαζομένους στον ΔΕΔΔΗΕ το πρόβλημα παραμένει. ''Έχουμε κάνει διάνοιξη τη Δευτέρα το μεσημέρι για να δώσουμε πρόσβαση στο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να πάει στις γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας. Δεν αποκαταστάθηκε. Το βράδυ της Δευτέρας ανοίξαμε από άλλο σημείο, από τη Μαλακάσα για να ξαναπάμε στη Μαυροσουβάλα, δε μπόρεσε να γίνει και εκεί τίποτα. Ανοίξαμε χθες το μεσημέρι για άλλη μία φορά, με ένα μέτρο χιόνι μέσα στο δάσος για να ξαναπάει ο ΔΕΔΔΗΕ και δεν αποκαταστάθηκε η βλάβη. Χθες το βράδυ φύγανε... Σήμερα δεν είναι κανείς εκεί να δώσει ρεύμα στις γεωτρήσεις και δεν έχει ούτε νερό όλος ο Δήμος. Εχουμε γυρίσει 100 χρόνια πίσω. Δεν  φταίνε οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ. Όταν σε ένα Δήμο όπως ο δικός μας με 340 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση που είναι ο δεύτερος στην Αττική και από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, υπάρχουν μόνο δύο συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ - σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις - πως να αποκαταστήσουν τις ζημιές;''

Το χιόνι ξεπέρασε το ενάμιση μέτρο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

χιονια

Πρωτοφανείς καταστάσεις ακόμα και για τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας που είναι μαθημένοι στα χιόνια, βιώνει το ορεινό σημείο του Δήμου Ωρωπού. Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες που με κόπο στέλνουν οι κάτοικοι καθώς δεν υπάρχει ρεύμα και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας φτάνει μετά εμποδίων. Το χιόνι ξεπερνάει σε ύψος το ένα ενάμιση, ενώ στη λίμνη Μπελέτσι είναι ακόμα περισσότερο.  Οι κάτοικοι των σπιτιών επιχειρούν μόνοι τους για να απεγκλωβιστούν καθώς από τις Αφίδνες και πάνω οι δρόμοι έχουν κλείσει και είναι απροσπέλαστοι ακόμα και από τα εκχιονιστικά. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη καθώς για 48 ώρες έχει κοπεί το ρεύμα. Η ανησυχία των κατοίκων εντείνεται καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι βλάβες που έχουν δημιουργηθεί στις υποδομές ρεύματος είναι απίθανο να επιδιορθωθούν από τον ΔΕΔΔΗΕ πριν από την Παρασκευή. Στο σημείο έχουν κλείσει οι δρόμοι, ο όγκος του χιονιού είναι τεράστιος, ενώ όσο περνούν οι ώρες το χιόνι παγώνει και η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

πυροσβεστικο οχημα χιονισμενο

Απεγκλωβίστηκε έγκυος

χιονια

Η άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής και της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν, χθες, έγκυο γυναίκα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η γυναίκα στον όγδοο μήνα κύησης βρέθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία μέσα στο σπίτι της χωρίς νερό και ρεύμα από την Δευτέρα. Χθες χρειάστηκε να μεταβεί για τις καθιερωμένες εξετάσεις της αλλά ήταν αδύνατον να βγει από το σπίτι της. Ειδοποίησε το δήμο και αυτός την ΕΜΑΚ, ερπυστριοφόρο της οποίας μετέβη στην περιοχή και απεγκλώβισε την γυναίκα, η οποία με όχημα μεταφέρθηκε για εξετάσεις και εν συνεχεία σε ασφαλές μέρος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις