ΟΑΣΑ: Θα ενισχυθεί με 500 λεωφορεία μέχρι το τέλος του χρόνου

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, δήλωσε ότι το δίκτυο του ΟΑΣΑ θα ενισχυθεί με 500 λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2020.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι από τη Δευτερά 19/10 θα ενταχθούν στο δίκτυο 80 από τα 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα εκτελούν περιφερειακές γραμμές της Αττικής.

Ακόμα, αναφέρθηκε στις άμεσες προσλήψεις προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν στα λεωφορεία, καθώς επίσης και στο νέο διαγωνισμό για την απόκτηση χιλίων νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων αρκετά θα είναι ηλεκτρικά.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες υπενθύμισε ότι έρχονται στην Αθήνα τρία ηλεκτρικά λεωφορεία για να δοκιμαστούν στις συνθήκες της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι απεναντίας με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι με τις κινήσεις αυτές, ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ο ενιαίος πομποδέκτης στους αυτοκινητοδρόμους, ενώ στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2021 να διενεργηθεί ο νέος διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητοδρόμους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις