ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες των ωφελουμένων

 

Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων και αποκλειομένων για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ανέργων, ηλικίας έως 29 ετών, αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της δημόσιας πρόσκλησης, κατόπιν της εξέτασης των ενστάσεων.

Ο ΟΑΕΔ θα αποστείλει άμεσα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στους 2.631 ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Coursera. Οι ωφελούμενοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του Coursera, μέχρι την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, στις 23:59.

Η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας και περιλαμβάνει την κατάρτιση, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Coursera, που προσφέρεται δωρεάν από τη Google στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σε τέσσερις τομείς ψηφιακών δεξιοτήτων υψηλής ζήτησης, που οδηγούν στην απόκτηση των εξής πιστοποιητικών:

  • IT Support Specialist Certificate (τεχνική υποστήριξη πληροφορικής).
  • UX Designer Certificate (σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη).
  • Project Manager Certificate (διαχείριση έργου).
  • Data Analyst Certificate (ανάλυση δεδομένων).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, οι ωφελούμενοι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, το οποίο σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις