Νομοσχέδιο φέρνει «ψηφιακό» ωράριο και e-κάρτα εργασίας

Νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός φθινοπώρου έχει στόχο να περιοριστούν η γραφειοκρατία, η υποδηλωμένη εργασία και η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα με  το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη ΙΙ» θα θεσπιστεί το ψηφιακό ωράριο καθώς και η πιλοτική χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας. Το νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί εντός φθινοπώρου με προσανατολισμό τα δύο αυτά μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του 2021.

Στόχος των νέων μέτρων 

Με τα νέα μέτρα στόχος είναι η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση των διαδικασιών στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη ΙΙ», προκειμένου να περιοριστούν η γραφειοκρατία, η υποδηλωμένη εργασία και η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας.

Με τα δύο αυτά μέτρα εκτιμάται ότι θα έχουν σημαντικά οφέλη περισσότερες από 257.000 επιχειρήσεις λόγω της μείωσης της γραφειοκρατίας και του λειτουργικού κόστους, αλλά και περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι μέσω της πλήρους καταγραφής των υπερωριών και του περιορισμού της μερικής απασχόλησης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις