Νέες αεροπορικές οδηγίες που ισχύουν έως 31 Αυγούστου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με ανακοίνωσή της σημειώνει την έκδοση νέων αεροπορικών οδηγιών αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει το μέτρο του περιορισμού πτήσεων από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, μόνο προς το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ παραμένει η αναστολή όλων των πτήσεων από την Τουρκία προς τη χώρα μας.

Επιπλέον, με τρίτη αεροπορική οδηγία (Notam) παρατείνεται η οδηγία που επιτρέπει την είσοδο σε όσους ταξιδεύουν από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μάλτα, μόνο με την διενέργεια αρνητικού τεστ ως 72 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η υποχρέωση τεστ κορωνοϊού πριν την άφιξη στην Ελλάδα, επεκτείνεται σε επτά ακόμη χώρες, τις Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Τέλος, παραμένει η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα από χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ, με εξαίρεση τη λίστα των 11 χωρών στις οποίες επιτρέπεται το ταξίδι.

Οι χώρες αυτές είναι:

Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις