Τα νέα μέτρα για σχολεία και καταστήματα

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για τις κόκκινες περιοχές λόγω κορονοϊού ανακοινώνουν οι Νίκος Χαρδαλιάς και Αδ. Γεωργιάδης

Παρόντες είναι οι Γκίκας Μαγιορκίνης, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η κα. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου συνδέεται σε κάποιο βαθμό με κάποια κινητικότητα του πληθυσμού και ο χειμωνιάτικος καιρός έχει παίξει ρόλο στην επιδείνωση. Όπως τόνισε, ο Φεβρουάριος είναι ο χειρότερος μήνας από πλευράς επιδείνωσης των κλιματικών συνθηκών κάτι που επιτείνει την ανησυχία των ειδικών.

Ο στόχος της επιτροπής είναι να καθυστερήσει το τρίτο κύμα και να μειωθεί η αύξηση της επιδημιολογικής καμπύλης. «Επιθυμία της επιτροπής είναι να μειωθεί η κινητικότητα στις κόκκινες περιοχές» πρόσθεσε η λοιμωξιολόγος που τόνισε πως αυτός ήταν ο λόγος που η επιτροπή αποδέχτηκε την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για αγορές με ραντεβού και επιστροφή στις αγορές μέσω click away.

Ανοίγουν τα σχολεία, παραμένουν κλειστά τα λύκεια στην Αττική

Αναφερόμενη στα σχολεία, σημείωσε: «Εισηγηθήκαμε το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα. Στις κόκκινες περιοχές, όπως είναι η Αττική, εισηγηθήκαμε το άνοιγμα μόνο των γυμνασίων» είπε τονίζοντας πως οι μαθητές λυκείου θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Η κα. Παπαευαγγέλου τόνισε ωστόσο πως η ενδοσχολική μετάδοση δεν είναι συχνή και ότι τα σχολεία δεν αυξάνουν το επιδημιολογικό φορτίο.

Σε ό, τι αφορά στην μετάλλαξη του κορονοϊού, η Βάνα Παπαευαγγέλου εκτίμησε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν η παραλλαγή του ιού να κυκλοφορεί σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο συνέστησε ψυχραιμία και επανέλαβε πως βασικό μέλημα όλων είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας και η καλή υγιεινή των χεριών.

Τέλος, καθώς παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες, η Βάνα Παπαευαγγέλου απευθύνθηκε σε πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί λέγοντας: «Δεν είστε ακόμη άτρωτοι, πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό και κυρίως να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασθέντων για να προστατευθούμε από τη διάδοση του κορονοϊού».

Περισσότερα σε Ειδήσεις