Νέα μέτρα: ΕΡΓΑΝΗ αντί για βεβαίωση τύπου Α

Νέες οδηγίες από την κυβέρνηση - Αντικατάσταση της βεβαίωσης μετακίνησης

Σχεδιασμός που να προβλέπει το όριο δήμου στην χρήση των SMS στο 13033 και αντικατάσταση της βεβαίωσης μετακίνησης τύπου Α από το έγγραφο που βγαίνει από την ΕΡΓΑΝΗ, αναφέρει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για νέες οδηγίες που αφορούν την κυκλοφορία των πολιτών με SMS τις εργάσιμες μέρες από την επιβολή της καραντίνας. Σύμφωνα με το Dnew, έρχεται αυστηροποίηση των οδηγιών που θα δώσει η κυβέρνηση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Νέες οδηγίες 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναχαιτίσει την αυξημένη κυκλοφορία των πολιτών με νέες οδηγίες για την τήρηση των μέτρων. Στο τραπέζι ήδη βρίσκεται και αναμένει να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες ότι η αποστολή του κωδικού 6 για άσκηση και άθληση θα αφορά μετακίνηση εντός των ορίων του Δήμου κατοικίας του πολίτη.

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις το ίδιο να ισχύσει με τον κωδικό 2 για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, εκτός από την περίπτωση που πολίτης πρέπει να πάει το αυτοκίνητο του στο συνεργείο ή αντικειμενικής αδυναμίας μη εύρεσης καταστήματος προμήθειας τροφίμων εντός των δημοτικών ορίων. Για παράδειγμα στις περιπτώσεις μικρών χωριών ή οικισμών που καταστήματα τροφίμων βρίσκονται κοντά σε όμορους δήμους.

Βεβαίωση τύπου Α

Αυστηροποίηση των ελέγχων φαίνεται πως θα υπάρξει και με την βεβαίωση τύπου Α λόγω της κατάχρησης που φαίνεται να γίνεται.

Επειδή πολλοί εργαζόμενοι υφίστανται πιέσεις να μετακινηθούν με χειρόγραφες βεβαιώσεις τύπου Α για την παροχή εργασίας σε περιπτώσεις που π.χ. έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης ή δεν έχει αναγγελθεί νόμιμα η εργασία τους, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να εκδώσει σαφείς οδηγίες για τις κατ' εξαίρεση περιπτώσεις χρήσης χειρόγραφης βεβαίωσης τύπου Α, τονίζοντας την υποχρεωτική έκδοση των βεβαιώσεων κίνησης των εργαζομένων μόνο μέσω του Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ''.

Θα προβλέπεται και η βεβαίωση τύπου Α σε ειδικές μόνο περιπτώσεις που θα αποδεικνύεται με έγγραφα η χρήση της. Όπως η μετακίνηση εργαζομένων από συγγενείς πρώτου βαθμού προς την εργασία τους λόγω ότι δεν οδηγεί ο εργαζόμενος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις