Νέα ΚΥΑ για τις απολύσεις των εποχικών υπαλλήλων

Απελευθερώνονται οι απολύσεις των εποχικών υπαλλήλων σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι εποχικές επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να προβούν σε απολύσεις ων υπαλλήλων 30 ημέρες μετά την λήξη της αναστολής των συμβάσεων, δεδομένου ότι η τουριστική περίοδος έληξε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις μπορούν να προχωρήσουν στην απόλυση του εργαζομένου μόνο εάν αυτές αποφασίσουν να κλείσουν θέτοντας το τέλος της τουριστικής σεζόν. Βασικός, στόχος του υπουργείου εργασίας είναι οι εποχικοί υπάλληλοι παρότι απολυμένοι να μπορούν να υποβάλλουν μονομερή αίτηση για ένταξη στο καθεστώς αναστολής προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ τουλάχιστον έως το τέλος Οκτωβρίου και στη συνέχεια να μπουν στο ταμείο ανεργίας για να εισπράξουν το επίδομα του ΟΑΕΔ ύψους 400 ευρώ για τρεις μήνες.

Όσον αφορά την απελευθέρωση των απολύσεων και τις μονομερείς δηλώσεις σύμφωνη είναι και η ομοσπονδία τουρισμού επισιτισμού αναγνωρίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να στηριχθεί η επιβίωση των εποχικών υπαλλήλων.

Παράλληλα , όπως ορίζει η ίδια ΚΥΑ νέοι κωδικοί Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) εντάσσονται στους πληττόμενους που μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων κατά τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ανάμεσα στους νέους κωδικούς είναι η εκτροφή γουνοφόρων ζώων , η αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση, η επισκευή και συντήρηση αεροσκαφών και διαστημόπλοιων καθώς και οι Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις