Άνοιξαν σήμερα τα Μουσεία -Τί λέει ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης

Λίγες ημέρες πριν από τον εορτασμό της Διεθνούς  Ημέρας Μουσείων στις 18 Μάϊου  φαίνεται οτι το άνοιγμά τους σήμερα , στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, έφερε χαμόγελα στους ανθρώπους που  εργάζονται γι αυτά αλλά και στους επισκέπτες.

Του Κώστα Παππά

Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα οι άνθρωποι των μουσείων υποδέχθηκαν μετά από πολλούς μήνες τους πρώτους επισκέπτες. Κατά την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκε μια σχετική κίνηση, ικανοποιητική όμως αν λάβει κανείς υπ' όψιν οτι ο τουρισμός τελεί ακόμα σε καθεστώς περιορισμού.

Θα πάρει ξανά το Μουσείο ζωή

Το kedenews επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης Καθηγητή κ. Δημήτριο Παντερμαλή, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης: " To Μουσείο της Ακρόπολης είχε προετοιμαστεί από καιρό για το άνοιγμα , υπήρξε σχετική επισκεψιμότητα σήμερα. Νομίζω είναι μια καλή νέα αρχή με δυσκολίες βέβαια , αφού πρέπει να παίρνουμε όλα αυτά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά φαντάζομαι οτι αυτό δεν μα δημιουργεί βασικά προβλήματα. Όλοι οι συνάδελφοι θέλανε να ανοίξει το μουσείο, γιατί αυτό ανήκει στο κοινό. Αν δεν έχει κοινό τότε τί μουσείο είναι; Θα πάρει ξανά  το μουσείο ζωή και ήδη από σήμερα ξεκίνησε"

 

Ο κ. Παντερμαλής αναφέρθηκε και στο μεσοδιάστημα κατά το οποίο το Μουσείο της Ακρόπολης ήταν κλειστό και μίλησε για την αξιοποίηση του χρόνου αυτού της αδράνειας: "Κάναμε μαζικούς καθαρισμούς, νέα στησίματα γλυπτών , αναδιοργάνωση των εκθεμάτων , νομίζω οτι το Μουσείο θα είναι για τον επισκέπτη μια φρέσκια εικόνα".

Image removed.

Ο πολιτισμός δεν είναι απλώς κάτι χρήσιμο , αλλά κάτι αναγκαίο

Ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κρίση που βίωσε ο πολιτισμός μέσα σε αυτούς τους μήνες της καραντίνας τονίζοντας τα εξής:  "Ο πολιτισμός επλήγει ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία, διότι αυτό ήταν και ένα πείραμα πόσο ενοχλεί το πλατύ κοινό η έλλειψη πολιτισμού και από ότι φαίνεται ο πολιτισμός είναι κάτι όχι απλώς χρήσιμο , αλλά αναγκαίο".

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις