Μητσοτάκης στο Athens Democracy Forum 2020: «Αδιανόητο να πάμε σε δεύτερο lockdowvn»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νόα Χαράρι, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020, αναφέρθηκε στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «Όταν «χτύπησε» το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν ξέραμε πολλά για τον ιό. Έτσι, η απόφαση ήταν καθαρή. Πήγαμε σε lockdown. Πήραμε την απόφαση πολύ-πολύ νωρίς και ήταν καθαρά η σωστή απόφαση αφού καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό σε αυτό το πρώτο κύμα.

Και ξέραμε ότι ήταν η σωστή απόφαση εκείνη τη στιγμή γιατί χρειαζόμασταν χρόνο να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον ιό και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας. Ξέραμε επίσης ότι θα έχει οδυνηρές οικονομικές συνέπειες μολονότι σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, χώρες που δεν επέλεξαν το lock down αρχικά όπως η Σουηδία, πλήρωσαν τελικά και το οικονομικό τίμημα».

«Σχεδόν αδιανόητο, να πάμε σε ένα δεύτερο γενικό lockdown»

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown σημείωσε ότι «υπάρχει γενική συμφωνία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, ότι είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδιανόητο, να πάμε σε ένα δεύτερο γενικό lockdown».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις λέγοντας «θεωρώ ότι η Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να μπορεί να αυτο-διορθώνεται, το είδαμε αυτό στην Ελλάδα. Μετά από δέκα χρονιά λαϊκισμού έχουμε τώρα μια κυβέρνηση η οποία είναι φιλελεύθερη, μετριοπαθής και προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις που θέλει να πραγματοποιήσει μεγάλες αλλαγές και η οποία απολαμβάνει μεγάλης λαϊκής στήριξης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις